News


Voor actuele posts: https://www.instagram.com/moniquespapens/
GOLDEN LIPS in Restaurant Gastrobar 1910 Almelo

mooie opdracht Topsport Community Nederland, de Bibian Award!

Maart – nieuwe studio erbij, op loopafstand van mijn atelier in de binnenstad van Harderwijk.

September – Bronze Lips Amsterdam

September – Topsport Community Award wordt omgedoopt tot de Bibian Mentel Award, Award door mij gemaakt en ontworpen!

Juni – Super om te zien hoe klanten mijn kunst combineren in hun interieur!

Maart – te zien in Restaurant Ratatouille Harderwijk, ‘Happy Lobster’ recycling object op paneel 200×60 cm

Maart – Een nieuwe Lips is beschikbaar bij L4 Interieur in Oosterbeek Arnhem, ‘Ombre Lips’ is in vier tinten gespoten, zwart, ombre, bruin en goud. Dit exemplaar is 170 cm breed, 90 cm hoog en zo’n 25 cm diep.

Februari – In de ban van de ring 170×170 cm, zwart wit grijs met 3D nespresso cups, te zien en te koop bij Brasserie De Bank Harderwijk

Januari – Lips at Cobra Art Compagny

Oktober – Van 3 t/m 8 oktober | ‘Golden Lips’ te zien op de VT Wonen en Designbeurs RAI Amsterdam hal 11 stand 13.

April – Opening beeldentuin Galerie Aquadraat Vorden 7 mei 2017 om 15.00 uur. Onder andere te zien stier Goya. Op 15 minuten afstand van Galerie Aquadraat vind u Museum More, open vanaf 11.00 uur.

Maart 2017 – ‘Golden Lips’ in Het Arsenaal Naarden van Jan des Bouvrie en Monique des Bouvrie (170x80cm)

November – Expositie Galerie Article Wijk bij Duurstede t/m 28 januari 2017. Bronzen en recycle objecten Monique Spapens en Citylines van Erik Thuis. Open zaterdagmiddag van 13.00-17.00 uur en elke 1e en 3e zondag van de maand.

article-dancing-bull3

article-expo-2016

November – Big Bull bij tevreden klant

big-bull-tanja

Augustus – 2,3 en 4 september Kunstroute Noordwest-Veluwe, Brasserie De Bank, Smeepoortstraat 1 Harderwijk. Meet en greet met de kunstenaar, vrijdag 13.00-17.00, zaterdag en zondag 11.00-17.00 uur.

brasserie de bank

Juli – NIEUW ‘Kisses of Gold’ 170×100 cm 3D recycling wandobject.
Kisses of Gold

Juni – nieuw in de collectie ‘Wanna Swing With Me II? unicum
Wanna Dance With MeII

Juni – nieuwe sculptuur in de collectie ‘Lets Dance’ unicum. Deze stier is onder andere te zien op 11 en 12 juni 2016 bij Jan en Alide Bouwsema tijdens de atelierroute Lunteren bouwsema-roelofs

Stier-Lets-Dance

Mei- Expositie Artfusion Amsterdam Arena Boulevard t/m half juli 2016

collage-artfusion

Nieuw in de Minimo Sieraden collectie: silver kiss, unicum

sieraad-silver kiss

Maart – Nieuw beeld in de collectie ‘Wanna Swing With Me? Unicum

wanna swing with me?2 Wanna swing with me?4 Wanna swing with me3

Februari – Extra cursus start op dinsdagavond 5 april in mijn atelier, van 19.30-22.00 uur.

Februari – In opdracht van 27 Heeren, een bronzen schakelketting van eikenbladeren met een amulet met logo herenclub.

HI-amulet HI-ketting-eikenblad HI-ketting-totaal1

December – Nieuw beeld in de collectie, ‘Wanna Dance With Me?, unicum. Verkocht.

wanna dance with me?

oktober – TROTS ‘Victoria’ en ‘Wanna Fly With Me’ zijn tijdelijk uitgeleend aan de Televisieserie ZWARTE TULP RTL4, te zien in de tweede serie, begin 2016!

PROUD ‘ Victoria’ and ‘ Wanna Fly With Me ‘ have been temporarily loaned to the television series BLACK TULIP RTL4, appeared in the second series, beginning 2016!
bronzen-beeld-wannaflywithme?Victoria

2015

augustus – ‘Kusje voor Therese’ hangt in de lounge van Restaurant De Librije Zwolle 3 michelin sterren. Een recycling 3D wandobject gemaakt van lege waxinecups en gaas, onder andere gespaard door De Librije zelf!

‘ Little kiss for Therese ‘ hangs in the lounge of Restaurant De Librije Zwolle 3 michelin stars. A recycling 3D Wall object made of empty waxinecups and mesh, including saved by the Librije itself!

kusje-librijekusje-llbrije-2

kusje-recycle-librije-me

kusje-librije-close

augustus – Nieuw in de collectie ‘Wanna Fly With Me? klik op de foto voor meer…te zien tijdens de OPEN KUNST TUINDAGEN 27,28 en 29 augustus en tijdens de KUNSTROUTE NW VELUWE 4,5 en 6 september in de tuin van Reggy Horsthuis Elspeet.

bronzen-beeld-vrouw-wannaflywithme

juni – nieuw bronzen beeld in de collectie: Secret

bronzen-beeld-secret-collage

mei – Recycle object Smile II in opdracht hangt op zijn plek! Afmeting 150x100x30 cm

smile-object-II

mei- Nieuwe dansende stier in de collectie Dancing Bull Blue.

bronzen-stier-dancing bull blue 2

mei – Voor de Gemeente Putten maakte ik in opdracht een zilveren erespeld / sierspeld. De eerste is al uitgereikt. Thema ‘Putten als bomendorp’. Het is een eikenboom met stam en wortels. De Stam staat voor stevigheid, overeind staan in de buitenwereld en de transport tussen wortels en kroon. De wortels voeden de boom en houden hem stevig in de grond. De Kroon wordt gevormd door de takken en bladeren die spreiden en zoveel mogelijk zonlicht opvangen.

erespeld Putten

april – Drie roodborstjes in opdracht aan tevreden klanten overhandigd.

bronzen-roodborstjes

maart – Forza staat op zijn definitieve plek.

Forza-tuin-Beckers

ONTHULLING WISSELTROFEE DE SLIMSTE MENS –  Ik mocht de wisseltrofee maken!

Kijk hier de aflevering terug npo.nl/de-slimste-mens


 

De Slimste Mens

De Slimste Mens


SOMETHING OLD, SOMETHING NEW, SOMETHING USED. Waxine recycle objecten t/m 21 februari te zien in de Catharinakapel Harderwijk. ‘Smile’ en ‘Leftover’ zijn gemaakt van lege waxine cups, opgespaard door vele volgers van mijn werk via Facebook en Twitter. Gekregen gaas vormt de basis van de objecten.

smile-catharinakapel


november – in opdracht voor het toekomstige Nationaal Muiseum Amsterdam maakte ik een muisje in brons. Medio 2015 opent het Muiseum haar deuren en zal ‘Krulkontje’ daar staan pronken.

bronzen muisKrulkontje

bronzen muis


november – Mijn MINIMO Sieraden Collectie is nu ook te zien en te koop in het Stadsmuseum Harderwijk, toegang is gratis!

minimo stadsmuseum


oktober – Voor KPN Getronics maakte ik drie APPLAUS beelden met de tekst Omnia Paratus (Op alles voorbereid). Dit beeld is te bestellen als relatiegeschenk, eindejaarsgeschenk, prijs, trofee of simpel weg als bedankje.

Applaus-kpn-drie


Opdracht ‘Tari’, dansend naakt.

bronzen-naakt-tari SONY DSC


augustus – nieuw beeld: ‘VICTORIA’, inspiratie Victoria’s Secret shows.

Victoria


juli- Nieuw atelier! Een unieke locatie op loopafstand van mijn woonhuis, een ruime zolder boven Brasserie De Bank, waar ik sinds anderhalf jaar wisselende kunst verzorg. Vanaf nu ook de locatie waar ik twee keer per jaar boetseerlessen geef.

atelier-debank


juni- Opdracht voor 25-jarig huwelijk, levensboom ‘Roots’, twee lichamen in stam verstrengeld, uitlopend in vier vertakkingen. Twee goudkleurige blaadjes met inscriptie van dochters hangen aan de boom. Liefde, leven, geborgenheid en intimiteit. Huwelijkscadeau.

Boom Roots 3

 


juni – Nieuw in de Minimo Collectie, zilveren sieraden. Een voorzichtig begin met een balletje ‘Globo S’ en een torso ‘Nana S’. Wil je ze in het echt zien? mail mij even info@moniquespapens.nl.

Zilveren-sieraden


mei – De Beeldentuinen Galerie A-Quadraat in Vorden (bij Lochem) en Rosenhaege Living Gardens Winterswijk zijn beiden open voor publiek tot eind september. Diverse bronzen sculpturen van mij zijn over beide tuinen verdeeld te zien.

bronzen stier forza


april – Burgemeester Van Hemmen van de Gemeente Nunspeet ontving op 4 april een nieuwe zilveren sierspeld met parel van mijn hand, de sierspeld vervangt de glazen schaal en wordt verstrekt aan vertrekkende wethouders.

zilveren-sierspeld-gemeente-nunspeet


april – De medewerkers van het nieuwe callcenter van de Gemeente Harderwijk ontvingen als cadeau een bronzen kroon, gemaakt door mij en mede bedacht door Corry Wijnen. Het beeldje heeft een prominente plek gekregen op een hoge kast in het midden van de ruimte.

Kroon Gemeente Harderwijk


November – NIEUW BEELD STIER 9

SONY DSC

NIEUW BEELD ‘HEMELTJE LIEF’

25 nov – Update: Hemeltje Lief is verkocht en dus niet meer te zien in Beeldentuin Marienheem (Raalte) tijdens de Winter Open Deuren Dagen. Wel zijn er te zien: Stier 9, Friese Hengst en Aan de Zwier. Dus nog steeds alle reden om in december de prachtige villa en beeldentuin de bezoeken, die helemaal in kerstsferen gehuld zal zijn.

SONY DSC


Bovenstaande nieuwe beelden opgehaald bij de bronsgieter, binnenkort samen met ‘Aan de Zwier’ en ‘Friese Hengst’ te zien bij Peter Groen Art, tijdens de prachtige Winter Open Deur Dagen in Villa De Eikelhof en beeldentuin Marienheem!

Beeldentuin-Marienheem-Peter Groen Art


   logo-minimo-sieraden

Oktober – ‘Clothilde‘ is nieuw in de collectie, een bronzen hanger van een engel aan een verstelbaar koordje of bronskleurige ballchain. Passen kan altijd, mail mij even om een afspraak te maken info@moniquespapens.nl.

bronzen_sieraad_hanger_engel_db bronzen_sieraad_hanger_engel_achter_db


September – NEWS NEWS  Nieuwste beeld ‘Aan de Zwier’, tot het eind van dit jaar te zien bij Peter Groen Art, Beeldentuin Marienheem.

Aan De Zwier


KUNST EN ETEN

15 september – Door het vervallen van een geplande expositie dit najaar, staan mijn werken tot het eind van het jaar op drie mooie locaties: Brasserie De Bank en Restaurant Ratatouille in Harderwijk en Koetshuis in Hulshorst. Loop gerust binnen, kunst bekijken onder het genot van wat drinken of het nuttigen van een heerlijke lunch/maaltijd. Naast bronzen sculpturen zijn twee van mijn recycle projecten te zien, van waxine gerecycelde cups maakte ik twee panelen met een zalm vis en een kreeft.

B Ratatouille Koetshuis2013


Bronsgieterij FLASSH, de plek waar ik al mijn werk in brons laat gieten. Top bedrijf!

Flassh_instagram

 


TUINBEELDEN

september 2013 – Vorig jaar zijn de twee tuinbeelden ‘Hun Billen’ en ‘Met de billen bloot’ bij een particulier in Limburg geplaatst. De tuin was toen nog niet klaar, nu wel en wat staan ze er prachtig bij!

Bronzen tuinbeelden Hun Billen


IGJA

15 juli – Aangeboden aan burgemeester Van Hemmen Gemeente Nunspeet; bronzen waarderingsteken en bijpassende zilveren sierspeld in opdracht gemaakt.

igja_sierspeld_nunspeet1_kl Igja

SONY DSC

Een eikenblad maakt een sierlijke buiging naar de ontvanger. Op haar rug draagt zij een parel, deze symboliseert Nunspeet  ‘de parel van de Veluwe’. De voet van het bronzen beeldje heeft de omtrek van de gemeente Nunspeet en onder het eikenblad is het teken van Nunspeet gegraveerd, het hert.

De eik, een veel voorkomende boom op de Veluwe, staat voor kracht, onoverwinnelijkheid, koning van de bomen en moedig. Het woord eik is verwant aan het Indische igja, dat ‘verering’ betekent. De zilveren sierspeld draagt op haar rug tevens een kleine parel.

Vanaf 1 juni t/m 1 juli as. exposeren meer dan 35 kunstenaars onder 1 dak in het leegstaande Silo pand aan de Haven van Harderwijk. Espressobar aanwezig! Organisatie is in handen van Camille van Os en Monique.

Poster_KK_voor


GALERIE MOCCA

Mocca_pand_005

mei – Samen met Camille van Os ging op bevrijdingsdag 2012 een grote wens in vervulling. Wij opende een kunstgalerie op de Vischmarkt 25 in Harderwijk. Na een jaar hebben wij besloten dat kunst maken en lesgeven ons meer voldoening geeft en hebben wij het stokje overgedragen aan nieuwe eigenaren. Het was een leerzame ervaring.

HOGE HAKKEN ECHTE LIEFDE BIJ DUEDONNA ZWOLLE In opdracht gemaakt, twee bronzen Billen beelden voor de eigenaressen Therese en Lieve van damesmodezaak Duedonna in Zwolle. Hoogte inclusief sokkel 60 cm.

marliseverf

dsc_5890

dsc_5913SONY DSC


IN DE BAN VAN DE RING 

Juni – Twee van mijn grootste schilderijen (170×170 cm) komen wel heel mooi uit op de grove muur bij Kunstkabaal. Het keramiek is van Marijke Boekholdt.

SONY DSC


KUNSTKABAAL 2011 EEN GROTE UITDAGING

Juni – Binnen één week hebben wij van het Kunsthok Collectief Harderwijk samen met Hans Kienhuis een geweldige expositie neergezet in het prachtige pand aan de Havendijk 6 in Harderwijk. 45 kunstenaars van binnen en ver buiten de regio laten hun kunsten zien. Ik ben trots op ons! Kijk voor actuele informatie op kunsthok.

Havenkade Harderwijk Kunstkabaal 2011

Copyright © 2019 |  Monique Spapens   | KvK 08226487